Wat is affiliate marketing en hoe werkt het?

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing op zijn Engels, ook wel affiliatie marketing in het nederlands genoemd komt er heel simpel gezegd op neer dat je producten van andere gaat promoten en proberen te verkopen. De producten kunnen variëren van online trainingen of cursussen tot aan telefoons en vakanties.

Er is een heel groot assortiment aan producten, diensten of artikelen die je kunt gaan promoten. Deze zijn verdeeld onder meerdere websites van affiliatie netwerken. Hier kan jij je producten vinden om te gaan promoten.

Het promoten van deze producten kan bijvoorbeeld via je eigen website, of via een Facebook pagina is ook een goed sociaal media kanaal waarop je je producten kan gaan promoten.

Daarnaast kun je hierbij ook gebruik maken van de andere welbekende sociaal media kanalen die er allemaal zijn. Denk aan bijvoorbeeld LinkedIn, Instagram, Twitter, Google+ en zo zijn er nog wel een aantal andere kanalen waarop jij je producten onder de aandacht van de toekomstige klant kan brengen.

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het?

De producten die jij gaat promoten bevatten een unieke link, deze unieke link is jou persoonlijke link. In deze link zit jou code verwerkt die je hebt gekregen bij het aanmelden van zo’n affiliatie netwerk zoals bijvoorbeeld Paypro.

Door deze link te verwerken in je advertenties of andere promotie kanalen, komen de mensen die er op klikken op de desbetreffende verkooppagina van het product dat je promoot en is het werk gedaan. Omdat die persoon via jou unieke link op de pagina is gekomen zal er na een verkoop jou link herkend worden en zo komt de commissie op jou account.

In de meeste gevallen is het zo dat op het moment dat er een verkoop heeft plaatsgevonden die via jou persoonlijke link is binnen gekomen, jij hiervoor een bepaald bedrag aan commissie ontvangt.

Dit kan variëren van een vast bedrag per verkocht product, maar ook bijvoorbeeld een bepaald aantal procenten van de totaal prijs. In dat geval is ook wel eens een staffel van toepassing, een staffel houd in dat je bijvoorbeeld 3% krijgt bij 1 tot 5 verkopen, 5% ontvangt bij 5 tot 10 verkopen en 10% ontvangt bij 10 en meer verkopen.

Dit kan best een leuk extra zakcentje opleveren als je het goed aanpakt. Denk bijvoorbeeld is dat je vakanties promoot van honderden euro’s. Dat zijn toch mooie bedragen die je dan kunt binnen halen als je het goed weet te promoten.

Dus ik hoop dat je nu een duidelijk antwoord hebt gekregen op de vraag…..

Wat is affiliate marketing en hoe werkt het?

In de kennisbank van hetzelfde geld voor jou vind je meerdere waardevolle artikelen die jou verder kunnen helpen.

Vond je dit artikel interessant laat dan je reactie achter op de website.

wat is affiliate marketing

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *