Wat is SEO, en hoe pas ik dit goed toe?

Wat is SEO, en hoe pas ik dat goed toe op mijn website?

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie in het Nederlands vertaald. Wat er simpel gezegd erop neer komt dat je jouw website optimaliseert voor diegene die zoekmachines gebruikt. Wanneer we spreken over zoekmachines hebben we het hier over de zoekmachine Google.

Je maakt gebruikt van SEO om je website te optimaliseren voor bijvoorbeeld, techniek, content en autoriteit. Dit alles om je “organische” zoekresultaten te verbeteren.

Organische zoekresultaten:

Met organische zoekresultaten bedoelen we de natuurlijke of wel gratis zoekresultaten. In tegensteling tot SEA (Search Engine Advertising) is SEO een manier om gratis hoger te gaan komen in de zoekresultaten op Google.

wat is SEO

Op de foto hierboven zie je een voorbeeld van een zoekopdracht, de linker rij op de afbeelding is het gedeelte van SEO, oftewel de gratis zoekresultaten. Dit is waar we het hier over gaan hebben, en het rechter gedeelte op de foto is het SEA gedeelte. Dit zijn betaalde advertenties, en dit zie je er ook altijd bij staan. Vaak boven of naast de gratis zoekresultaten.

Wat is SEO, en hoe optimaliseer ik mijn website:

Wanneer je gratis hoger in Google wilt gaan komen is het belangrijk dat je weet welke zoekwoorden relevant zijn aan jou product of dienst. Hiervoor kun je gebruik maken van de zoekwoordplanner van Google Adwords, heb je nog geen Adwords account maak deze dan gratis aan.

Wanneer je op het dashboard van Google Adwords bent, kun je op het pictogram van hulpprogramma’s klikken. En klik dan op de zoekwoordplanner. Dit is een handige tool om een zoekwoordenonderzoek te gaan doen.

Binnen deze zoekwoordplanner kun je jou zoekwoorden invullen, denk hierbij aan woorden die relevant zijn aan jou product of dienst. Probeer hiermee vanuit de consument te denken, waar zullen jou klanten op gaan zoeken.

wat is SEO

Wat is belangrijk bij SEO:

Wanneer je een zoekwoord hebt gevonden ga je hierover een artikel schrijven, het is belangrijk om je content (tekst) zo te schrijven dat er een mooie balans is tussen een leuk en goed leesbaar artikel, en daarnaast ook een artikel wat geoptimaliseerd is voor jou zoekwoord. Gebruik het een aantal keer, maar niet op elke regel.

Daarnaast kun je het artikel nog meer waarde geven door er 1 of meer relevante afbeeldingen bij te plaatsen. Deze afbeeldingen kun je dan ook weer optimaliseren voor jou zoekwoord.

Afbeeldingen optimaliseren: Wanneer je een afbeelding gaat plaatsen op je WordPress website, klik je linksboven op de knop “media toevoegen”. Selecteer de afbeeldingen die jij wilt gaan toevoegen, of upload deze dan.

Wanneer je dat hebt gedaan zie je aan de rechterzijde de url, titel, onderschrift, alt-tekst en beschrijving staan. Het is belangrijk dat je jou zoekwoord voor het artikel waar je foto voor is, plaatst in de titel en in de alt-tekst. Voeg daarbij altijd ook een korte beschrijving toe over de afbeelding. Dit maakt de afbeelding makkelijker herkenbaar voor de zoekmachines. De optie onderschrift kun je naar eigen mening invullen, dit is de tekst die onder de afbeelding zal komen te staan.

Nog wat extra tips voor de vraag, wat is SEO?

De zoekmachine Google zal jouw website gaan indexeren op het zoekwoord wat jij hebt ingevuld, daarom is het belangrijk dat jouw zoekwoord voorkomt in volgende punten, de artikelkoptekst, de paginatitel, de pagina-URL, de inhoud van de tekst en de meta omschrijving.

Wanneer je een artikel schrijft probeer dan zo rond de 300 woorden of meer te gebruiken, en belangrijk is hier dat je het zoekwoord voornamelijk in de eerste 200 woorden verwerkt. Wanneer je deze tips toepast op je website, en met enige regelmaat nieuwe artikelen of blogs plaatst. Dan zal je zien dat je via SEO steeds meer bezoekers naar jouw website zal krijgen.

Vond jij dit artikel nuttig?

Heb je na dit artikel nog vragen, of wil je hier iets aan toevoegen. Plaats dan een reactie onder dit bericht. Of ben je toch nog opzoek naar meer informatie over groeien met SEO.

Heel veel succes.

Wat is SEO

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *